Private Chef Eleftherios Moshidis - Take a Chef

Chef Eleftherios Moshidis

Private Chef In Rhodes
Chef Eleftherios Moshidis

Get to know me better

I am passionate to create unforgettable moments

Ο Executive Chef, Λευτέρης Μοσχίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Ρόδου, στο οποίο συνεχίζει να κατοικεί με την οικογένειά του και να εργάζεται. Αποφοίτησε με επιτυχία από το ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής Τέχνης Ρόδου, τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών. Παρ’ όλα αυτά, η έντονη επιθυμία του για γνώση τον οδήγησε στο να παρακολουθήσει και αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία σχετίζονταν σαφώς με τη γαστρονομική φύση του επαγγέλματός του, αλλά επεκτείνονταν και σε άλλους θεματικούς ορίζοντες, όπως η επαγγελματική καθοδήγηση (Business Coaching), η διδακτική της σωστής διατροφής σε παιδιά νεαρής ηλικίας κ.α.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία πέρασε από πολλά στάδια και ο ίδιος εργάσθηκε σε πλήθος περιοχών της Ελλάδας. Παράλληλα, η μεγάλη του αγάπη για τη μαγεία της γαστρονομίας, τον οδήγησε στο να πραγματοποιήσει πολλά επαγγελματικά ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού. επιτρέποντάς του, κατ' αυτό τον τρόπο, να επεκτείνει τις γνώσεις του σχετικά με διατροφικές επιλογές και συνήθειες λαών με διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα από αυτές του ελληνικού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μαγειρικής του καριέρας φρόντισε να συνυπάρξει και να συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, οι οποίες σε συνδυασμό με την μεγάλη του αγάπη για αυτό που κάνει και το όραμά του σχετικά με το εὖ ζῆν, τον βοήθησαν να σχηματίσει τη δική του γαστρονομική φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία, η οποία ξεκινά από τη καλλιέργεια τροφίμων και τελειώνει με την ορθή θρέψη.

Από νεαρή ακόμη ηλικία -χάρη στη στενή σχέση, την οποία ο σεφ διατηρούσε με τους αγρότες και παραγωγούς τροφίμων παππούδες του- κατάφερε να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία της επεξεργασίας τροφίμων και ήταν σε θέση να κατανοήσει την καταλυτική επίδραση που ασκεί η διατροφή στη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Με συνεχείς ενημερώσεις σχετικά με τα τελευταία επιτεύγματα στο χώρο της μαγειρικής τέχνης, με εξεζητημένους γευστικούς πειραματισμούς, δοκιμάζοντας συνεχώς πλήθος διατροφικών συνηθειών από διάφορα μέρη του πλανήτη και αλληλεπιδρώντας με καταρτισμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου, ο ίδιος δημιούργησε μοναδικά γαστρονομικά μονοπάτια.

Υποστηρικτής της υγιεινής διατροφής και της ευεξίας, παντρεύει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη μεσογειακή διατροφή με την ορθή θρέψη του ανθρώπινου οργανισμού. Ο Λευτέρης θεωρεί πως το μαγείρεμα είναι ένα διαφορετικό είδος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Στόχος αυτής της "συνομιλίας", σύμφωνα με τον Chef, είναι η προσφορά ενός θρεπτικού και γευστικού πιάτου από τον ίδιο προς τον καταναλωτή. Ταυτόχρονα, είναι ένα ταξίδι για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, το οποίο προσφέρει στον άνθρωπο όσα χρειάζεται για μια ζωή γεμάτη υγεία και υψηλά αποθέματα ενέργειας.

Πιστεύει πως μια σωστή διατροφή ξεκινά από την κατάλληλα καλλιεργημένη πρώτη ύλη και τον απλό τρόπο διαχείρισής της. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο ο ίδιος διατηρεί έναν οργανικό κήπο, όπου καλλιεργεί, πειραματίζεται και δημιουργεί νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιεί στα μενού του. Οι απόψεις του για τη μαγειρική τέχνη και την ευημερία του ανθρώπου, καθώς και η αγάπη του για τη φύση αποτέλεσαν την πηγή της γαστρονομικής έμπνευσής του μέχρι σήμερα. Έχει το δικό του τρίπτυχο αξιών όσον αφορά τη γαστρονομική τέχνη, σύμφωνα με το οποίο ένα σωστά μαγειρεμένο γεύμα πρέπει να δημιουργηθεί με βάση τη διατροφική αξία, τη γεύση και τη τεχνική.

Ο Λευτέρης συνεργάζεται με πολλές εταιρίες, οι οποίες αγκαλιάζουν την ιδεολογία του, προσφέροντας τους την υποστήριξη του και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του. Επιπρόσθετα, έχει εργασθεί ως Executive Chef σε γνωστή αλυσίδα εστιατορίων και σε πλήθος ξενοδοχείων υψηλών standards, έχοντας μεγάλη εμπειρία σε à la carte menu. Ταυτόχρονα έχει χαράξει μια επιτυχημένη πορεία σε διεθνής γαστρονομικούς διαγωνισμούς, στους οποίους συμμετείχε και έλαβε τιμητικές διακρίσεις.

Στον ελεύθερό του χρόνο δεν παύει να είναι δραστήριος, καθώς απασχολείται με πλήθος δραστηριοτήτων και χόμπι, τα οποία του κινούν το ενδιαφέρον, όπως οι πολεμικές τέχνες, μουσική και γενικά κατασκευές.

Photo from Eleftherios Moshidis

More about me

For me, cooking is...

A different way to communicate with the other people...an different language

I learned to cook at...

Restaurants, hotels and of course at cooking school.

A cooking secret...

Mediterranean cuisine

My menus

Chef Eleftherios's reviews

4.67
4 services

Book your experience with Chef Eleftherios

Specify the details of your requests and the chef will send you a custom menu just for you.

Book

Book your experience with Chef Eleftherios(1)
Book your experience with Chef Eleftherios(2)
Book your experience with Chef Eleftherios(3)
Book your experience with Chef Eleftherios(4)
Book your experience with Chef Eleftherios(1)
Book your experience with Chef Eleftherios(2)
Book your experience with Chef Eleftherios(3)
Book your experience with Chef Eleftherios(4)

Take a Chef services in nearby cities

Discover cities near Rhodes where you can enjoy a Private Chef service

  1. Take a Chef
  2. Chefs in Greece
  3. Eleftherios Moshidis
Icon checkIcon star emptyIcon star fullIcon star half